Water komt via de 'dienstleiding' van het waterleidingbedrijf uw woning of kantoor binnen. Deze dienstleiding eindigt bij de hoofdkraan in de meterkast. Vanaf dit punt verzorgen wij de complete installatie van koud en warmwater naar de verschillende tappunten. Een tappunt kan een keukenkraan of een douche-badmengkraan zijn.

Ook is het belangrijk om schoon leidingwater te hebben. Wij als Installatiebedrijf van Gammeren installeren een goed en veilig waterleidingssysteem, volgens de geldende voorschriften de nen 1006 en VEWIN werkbladen voor drinkwaterinstallaties. Tevens kunt u bij ons terecht voor advies en bestrijding van legionella.

Kunststof- flexibele waterleiding

Kunststof leidingsystemen worden in toenemende mate toegepast in woningbouw en utiliteitsbouw. Bij het aanleggen van een waterleiding gebruiken wij Unicor Deze Unicor buis is een kunststof, meerlaagse buis met een aluminium inlage. Deze buis heeft als voordeel dat het licht en flexibel is, diffuus dicht is waardoor er geen zuurstof in de waterleidingen terecht kan komen en leverbaar is in verschillende diameters om een optimale waterdruk te garanderen. Voor de verbindingen gebruiken we persfittingen van Unicor.

Koperen waterleidingen

Koperen waterleiding wordt nog steeds toegepast. Voor de verbindingen maken wij gebruik van VSH Press soldeerverbindingen en persverbindingen. Onder de naam Pressysteem biedt VSH een compleet aansluitsysteem voor drinkwater en verwarming.

water